Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Ratatuylu Palamut

(Ratatuylu Palamut nasıl yapılır)

Ratatuylu Palamut için kullanılan malzemeler :
4 adet palamut
2 adet taze soğan
2 adet kabak
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet kemer patlıcan
2 kaşık sıvı yağ
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 tutam kişniş
2 kaşık limon suyu
1 demet maydanoz

Tarifi :
Palamut filetolarını sıvı yağda önlü arkalı fazla kızarmadan pişirelim. Ratatuyu hazırlamak için:derin bir kaba sıvı yağ koyup kızdıralım. Sırasıyla; küp doğranmış taze soğan, patlıcan, biber, kabak ve taze kişnişleri 2′şer dakika ara ile soteleyelim.Kuşbaşı doğranmış domates ve suyu ilave ederek kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak ile lezzetlendirip 15 dakika pişirelim. Hazırladığımız ratatuyu palamutların üzerine dökelim veya yanında sos olarak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.