Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Hindili Bezelyeli Pilav

(Hindili Bezelyeli Pilav nasıl yapılır)

Hindili Bezelyeli Pilav için kullanılan malzemeler :
500 gr hindi eti
1 tutam dereotu
1 su bardağı bezelye
4 kaşık zeytinyağı
1 adet kuru soğan
4 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç

Tarifi :
Hindi etini pişene kadar haşlayalım.Taze veya dondurulmuş bezelyeyi 15 dakika haşlayıp süzelim. Pilav tenceresinde zeytinyağını kızdırıp üzerine incecik doğranmış soğanları ve istediğimiz formda didiklediğimiz hindi etlerini kavurup, ayıklayıp, yıkadığımız pirinci ilave edelim.İnce şeritler halinde doğranmış kırmızı etli biberi ekleyelim. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavuralım, sıcak tavuk veya et suyu tencereye aktaralım. Tuz ve karabiber ekip haşlanmış bezelyeyi ilave edelim. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirip 20-25 dakika dinlendirelim. Servis tabağına alıp dere otu ile süsleyip servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.