Ana Sayfa > Tatlılar > Ahududulu Limon Kreması

(Ahududulu Limon Kreması nasıl yapılır)

Ahududulu Limon Kreması için kullanılan malzemeler :
250 gr ahududu
1 çay bardağı likör
1 su bardağı toz şeker
1 paket krema
2 kaşık pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1 adet yumurta
1 fincan limon suyu
1 su bardağı süt

Tarifi :
Ahududunun birkaç tanesini süsleme için ayırıp kalanı bir kaseye alalım. Likör ve tozşekeri ilave ettikten sonra en az 30 dakika bekletip süzelim.

Ardından limonlu krema için 1 yumurta ve 2 yumurta sarısını tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Limon suyunu azar azar yedirerek ekleyelim. Süt ve süt kremasını ilave edip çırpalım ve kısık ateşte benmari usulü karıştırarak pişirelim. Rendelenmiş limon kabuğunuda ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirelim.Hazırladığımız limonlu kremayı buzlu su dolu bir başka tencereye alıp arada bir karıştırarak ılınmaya bırakalım. Sonra iki buçuk bardak kremayı bir kaseye alıp pudraşeker ve tarçını ilave edelim. Koyulaşıncaya kadar çırpalım.Hazırladığımız limonlu kremanın yarısını 6 servis kasesine paylaştırıp ahududuların yarısını sosuyla birlikte ilave edelim. Sırasıyla süt kremalı karışımın yarısını, ahududu, limonlu kremayı ilave edip süsleme için ayırdığınız ahududu ve limon kabuğuyla süsleyelim. Buzlukta en az 1 saat beklettikten sonra servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.