Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Zeytin ve Fasulye Piyazlı Palamut

(Zeytin ve Fasulye Piyazlı Palamut nasıl yapılır)

Zeytin ve Fasulye Piyazlı Palamut için kullanılan malzemeler :
4 adet palamut fileto
2 kaşık sıvı yağ
4 adet taze soğan
100 gr taze fasulye
2 adet domates
20 adet siyah zeytin
4 kaşık sızma zeytinyağı
1 tutam redika yaprağı
4 kaşık limon suyu
1 tutam tuz

Tarifi :
Palamutların pullarını bir bıçak yardımı ile kazıyıp bol suda temizleyelim. Sıvı yağ ile yağlayıp üzerlerine tuz serpiştirelim.Önceden, orta derecede kızarttığımız ızgarada ters düz ederek pişirelim.Piyazı hazırlamak için, fasulyeleri süzüp bol su ile yıkayıp,haşlayalım. Taze soğanları halkalar, domatesleri ise çekirdeklerini çıkarıp minik küpler halinde doğrayalım. Haşlanmış fasulyelere bu doğradığımız malzemeleri ilave edelim ve içine bir miktar limon kabuğu rendesi ekleyelim.Radika yaprakları üzerine piyazı ve ızgara balığı bir kombinasyon halinde servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,037 saniyede oluşturuldu.