Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karidesli Mısırlı Fırın Mantar

(Karidesli Mısırlı Fırın Mantar nasıl yapılır)

Karidesli Mısırlı Fırın Mantar için kullanılan malzemeler :
250 gr mantar
40 gr tereyağı
200 gr karides
2 dilim tost ekmeği
2 kaşık soya fasulyesi
1 kutu konserve mısır
1 yarım çay kaşığı hardal
3 dal maydanoz
50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
20 gr margarin
1 kaşık soya unu
8 kaşık süt
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Öncelikle mantarları yıkayıp enine dilimleyelimv e bir tavada tereyağını kızdırıp mantarları 5-6 dakika soteleyelim. Karidesleri haşlayıp süzelim.Tost ekmeklerinin her birini dörde keserek doğrayalım. Soya yağını da bir tavada kızdırıp tost ekmeklerini kızartalım.Ardından beşamel sos için margarini bir tavada eritip unu hafif kavuralım. Sütüde ilave edip hızlı hızlı karıştıralım. 1-2 dakika pişirip tavayı ocaktan alalım.Mantar, tost ekmekleri, karides, hardal, tuz, karabiber ve mısırı bir kapta harmanlayıp fırın kabına alalım. Beşamel sosu üzerine döküp rendelenmiş kaşarpeyniri serpelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirdikten sonra maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.