Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Patates Oturtma

(Patates Oturtma nasıl yapılır)

Patates Oturtma için kullanılan malzemeler :
4 Patates
300 g kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
1 sivri biber
1 domates
sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
maydanoz
tuz
karabiber

Tarifi :
Patatesler soyulup yuvarlar yuvarlak doğranır ve kızgın yağda kızartılır. Bir tencereye biraz yağ koyulur, sarımsak ve soğan kavrulur. Sivri biber, domates ve salça ilave edilir. Kıyma koyulup kavrulur. Tuz ve karbiber eklenir. Son olarak maydanoz ilave edilir. Isıya dayanıklı bir kaba kızarmış olan patatesler dizilir ve üzerine hazırlanan harç dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.