Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Biberli Ahtapot

(Biberli Ahtapot nasıl yapılır)

Biberli Ahtapot için kullanılan malzemeler :
100 gram ahtapot
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
2 salçalık kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
yarım limonun suyu

Tarifi :
Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Ahtapot etini süzüp ince doğrayın. Sarımsaklı karışımda 20 dakika bekletin. Kırmızıbiberleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Ahtapot etini süzüp başka bir kaba alın. Aynı sosta 20 dakika kadar biberleri dinlendirin ve süzün. Ahtapot etini biberlerin içine doldurup servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.