Domatesli İşkembe Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet işkembe
5 diş sarımsak
3 adet soğan
4 adet domates
4 adet domates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 miktar gravyer peyniri
Tarifi : İşkembeyi yıkayın iri parçalara ayırın ve bol suda sarımsakla beraber haşlayın.(yaklaşık 3 saat) Pişirdiğiniz işkembenin üzerinde biriken köpüğünü ayırın. İşkembe iyice yumuşayınca sudan alın ve ince ince kıyın. Başka bir tencere içine yağı kızdırıp kıydığınız soğanı kavurun; içine kabuğunu soyarak doğradığınız domatesi, istediğiniz baharatı ve 6 bardak işkembe suyundan ilave edip kaynatın ve kıydığınız işkembeleri ilave edin. Hafif kaynatıp servis tabağına alın, üzerine rendelenmiş gravyer peyniri serpin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009