Ana Sayfa > Çorbalar > Domatesli İşkembe Çorbası

(Domatesli İşkembe Çorbası nasıl yapılır)

Domatesli İşkembe Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet işkembe
5 diş sarımsak
3 adet soğan
4 adet domates
4 adet domates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 miktar gravyer peyniri

Tarifi :
İşkembeyi yıkayın iri parçalara ayırın ve bol suda sarımsakla beraber haşlayın.(yaklaşık 3 saat) Pişirdiğiniz işkembenin üzerinde biriken köpüğünü ayırın. İşkembe iyice yumuşayınca sudan alın ve ince ince kıyın. Başka bir tencere içine yağı kızdırıp kıydığınız soğanı kavurun; içine kabuğunu soyarak doğradığınız domatesi, istediğiniz baharatı ve 6 bardak işkembe suyundan ilave edip kaynatın ve kıydığınız işkembeleri ilave edin. Hafif kaynatıp servis tabağına alın, üzerine rendelenmiş gravyer peyniri serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.