Tagliatelli için kullanılan malzemeler :
225 gr tagliatelli
350 gr somon fileto
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
350 gr brokoli
1 adet soğan
175 gr dil peyniri
1 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı
1 miktar tuz
1 miktar karabiber
Tarifi : Bir kabın içine yeteri kadar su koyduktan sonra somon balığı, limon suyu, limon kabukları ve defne yaprağını koyun. Kısık ateşte pişirin. Somon balıklarını kaptan alın ve yaklaşık 2.5 cm’lik parçalar halinde kesin. Kalan suyu iyice kaynatın ve diğer bir kaba boşaltın. Tereyağ veya margarini eritin. İçine doğranmış soğanları katıp kavurun ve içine doğranmış dil peynirini ilave edip krem haline gelene kadar karıştırın.Tuzlu suda tagliatelliyi 8-10 dakika kadar pişirin, ateşten almadan üç dakika önce içine brokolileri atın. Tagliatelliyi sudan çıkarın. Somon balıklarını ve dereotunu peynirli sosa kattıktan sonra üzerine tuzla karabiber dökün. Tagliatelliyi de ekleyip iyice karıştırarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009