Onigiri için kullanılan malzemeler :
2 bardak pirinç
2.5 bardak su
iç olarak:
1 adet küçük boy ton balığı konservesi
2 çorba kaşığı mayonez
Tarifi : Pirinci 2.5 bardak suda kısık ateşte haşlayın. ateşi söndürüp pirincimizi 10 dk kadar dinlendirelim. Ton balığı ve mayonez karıştırıp içli köfte gibi bir avuç pişmiş pirincin içine yarım kaşık koyup kapatalım. İstenirse onigiri(pirinc köftesi) bittikten sonra cok az tuz atılıp yenilebilir. Onigirinin orijinal şekli iki avuç içinde üçgen şekil verilerek yapılır.
Servis önerisi:
İstenirse her onigiri 1-2 çay kaşığı tuz ve kavrulmuş susamla kaplanarak yenilebilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009