Fındıklı Yaprak Sarma için kullanılan malzemeler :
6 soğan
1 çorba kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş fındık
tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 kahve fincanı kuş üzümü
bir tutam maydanoz
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 kg yaprak
2 çay bardağı zeytinyağı
Tarifi : Bir tencereye yağ koyulur ve soğanlar kavrulur. İçine pirinç eklenir, kavrulur. Baharatlar ve diğer malzemelerde eklenir, karıştırılır. Biraz su ilave edilerek pişirilir ve yapraklar hazırlanan bu içle sarılır, tencereye dizilir. Tencereye yaprakların üstüne tabak koyulur ve biraz su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8