Nohut Ezmesi için kullanılan malzemeler :
nohut (1 su bardağı) 200 gr
zeytinyağı (¼ su bardağı) 45 gr
çam fıstığı (1,5 çorba kaşığı) 25 gr
kuş üzümü (2 çorba kaşığı) 25 gr
tarçın (1 çay kaşığı) 10 gr
limon suyu (1 adet)
tuz (1 çay kaşığı) 10 gr
Tarifi : Nohudu akşamdan ılık tuzlu suda ıslatın. Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin. Nohutu haşlayıp süzün ve ezerek püre haline getirin. Diğer malzemeyi püre nohuda katıp karıştırın, istediğiniz şekli verip servise çıkartın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009