Ana Sayfa > Et Yemekleri > Tavşan Tas Kebabı

(Tavşan Tas Kebabı nasıl yapılır)

Tavşan Tas Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 tavşan
1 çorba kaşığı margarin yağı
100 gram arpacık soğanı
2 bardak et suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
birkaç yaprak adaçayı
1 defne yaprağı
yeteri kadar tuz, karabiber ve kekik

Tarifi :
Tavşanın derisi yüzüldükten içi temizlendikten sonra başı ve ayakları kesilip atılır. Tavşanın geri kalan kısmı küçük parçalara doğranır. Bu parçalar, içinde margarin yağı, zeytinyağı, defne ve adaçayı yaprağı bulunan bir tencereye konur ve kuvvetli bir ateşte karıştırılarak kavrulur.

Tavşan eti iyice kızarınca üzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı örtülerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir.

Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tüm arpacık soğanları atılır. Ateşin ısısı biraz daha azaltılır ve soğanlar iyice pişinceye kadar tencere ateşte tutulur.

Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.