Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Dolangel

(Dolangel nasıl yapılır)

Dolangel için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı buğday unu
2 su bardağı tam buğday unu
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağı (ara katlar için)

iç harcı için:
4 patates
2 soğan
250 gr kıyma
1 çorba k. tereyağı
sıvı yağ

üzeri için:
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
sıvı yağ
susam

Tarifi :
Hamuru için karıştırma kabına buğday ve tam buğday unu alın üzerine toz şekeri tuzu sıvıyağı ekleyin ve unun ortasına yaşmayayı ekleyin. Yaş mayanın üzerine ılık su dökerek ilk önce mayayı eritin daha sonra unu da alarak bir hamur elde edin. İç malzemesi için ise soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya alın biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ekleyin. Haşlanmış olan patetesi rendeleyin biraz karışıtıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru 3 parçaya bölün ve herbirini merdane yardımıyla açın üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün ve tekrar elinizle hamurunuzu genişletin. Hamurların üzerine kıymalı, patatesli harçtan paylaştırın ve uç kısımlarından başlayarak bir rulo yapın. 3 parça hamuruda bu şekilde hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın ve hamurlarınızı fırının ortasından başlayarak yuvarlak olacak şekilde dizin. Sosu için ise yoğurdu, 1 yumurtayı ve sıvıyağı karıştırıp hamurunuzun üzerine sürün.Önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.