Ana Sayfa > Tatlılar > Kolay Aşure

(Kolay Aşure nasıl yapılır)

Kolay Aşure için kullanılan malzemeler :
1 kg aşurelik buğday
2 kg şeker
Yarım kg nohut
Yarım kg kuru fasulye
Yarım kg kuru üzüm
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı ince doğranmış kuru incir
1 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı nar, tarçın
1 su bardağı fındık
1 paket çam fıstığı
1 paket kuş üzümü
3 adet ince doğranmış elma

Tarifi :
Buğday akşamdan pişirilir. Nohut, kuru fasulye ve kuru üzüm akşamdan ıslatılır. Ertesi günü ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür. Bütün malzeme büyük bir tencerede karıştırılır. Aşurenin kıvamına göre su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca incir, kayısı, şeker ve elma katılarak bal rengine gelinceye kadar pişirilir. Aşure bekletilmeden kaselere boşaltılır. Üzeri ceviz, fındık, nar, fıstık ve tarçınla süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 40

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 26 Aralık 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.