Kolay Aşure için kullanılan malzemeler :
1 kg aşurelik buğday
2 kg şeker
Yarım kg nohut
Yarım kg kuru fasulye
Yarım kg kuru üzüm
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı ince doğranmış kuru incir
1 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı nar, tarçın
1 su bardağı fındık
1 paket çam fıstığı
1 paket kuş üzümü
3 adet ince doğranmış elma
Tarifi : Buğday akşamdan pişirilir. Nohut, kuru fasulye ve kuru üzüm akşamdan ıslatılır. Ertesi günü ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür. Bütün malzeme büyük bir tencerede karıştırılır. Aşurenin kıvamına göre su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca incir, kayısı, şeker ve elma katılarak bal rengine gelinceye kadar pişirilir. Aşure bekletilmeden kaselere boşaltılır. Üzeri ceviz, fındık, nar, fıstık ve tarçınla süsleyip servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 40
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 26 Aralık 2009