Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Peynirli Bazlama

(Peynirli Bazlama nasıl yapılır)

Peynirli Bazlama için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
150 gr. beyaz peynir
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
ılık su

Tarifi :
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Üzerine yarım paket yaşmaya, 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı süt ve ılık su ekleyerek bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile açın. Hamurun ortasına beyaz peyniri ekle kapat ve tekrar merdane ile açın. Tavada bazlamaları pişirin. Pişen bazlamaları üzerine tereyağ sürün.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.