Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Safranlı Pilav

(Safranlı Pilav nasıl yapılır)

Safranlı Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
200 gr. kuşbaşı et
1 su bardağı nohut
2 soğan
1 çay kaşığı safran
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı et suyu

Tarifi :
Tavaya svıyağ alınarak etler sotelenir. Üzerine soğanlar piyaz doğranarak ilave edilir, az su verilerk pişirilir. Pişmesine yakın haşlanmış nohutu ilave edilerek pişirilir. Diğer taraftan pirinçler tavaya alınarak sıvı yağda kavrulur, tuzu ayrlanır. Bu arada pilav için et suyu hazırlanır. Safran da et suyuna eklenerek çözdürülmesi sağlanır.

Portakal kabuğu da rendelenerek ilave edilir. pirinçler iyice kavrulunca et suyu ilave edilerek kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir. Pilav ve et pişince kek kalıbına et altta pilav üste gelecek şekilde konularak bastırılır. Daha sonra servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.