Mancarlı Börek için kullanılan malzemeler :
7 su bardağı un
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
iç harcı için:
yarım kilo kazayağı
3 baş büyük soğan
tuz
yağ
Tarifi : Karıştırma kabına un alınır, tuzu eklenerek harmanlanır. Ortası havuz şeklinde açıldıktan sonra içine sirke ve sıvıyağ konur. Alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 24 bezeye ayrılır ve bir süre bekletilir. Bu sırada iç harcı hazırlanır. Bunun için; soğanlar ince ince doğranarak tavada sotelenmeye alınır. Üzerine doğranmış yarım kilo kazayağı eklenir. Tuzu ve baharatları ayarlanır.
Bezelere ayrılmış olan hamurların her bir bezesi tatlı tabağı büyüklüğünde açıldıktan sonra yağlanır. 12 tanesi üs üste konulduktan sonra elle tepsi büyüklüğünde açılır. Yağlanmış tepsiye yayılır. Üzerine kazayaklı harç serpilir. Daha sonra diğer 12 beze de açılarak harcın üzerine kapatılır. üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009