Ana Sayfa > Et Yemekleri > Güveçte Aşure Yahnisi

(Güveçte Aşure Yahnisi nasıl yapılır)

Güveçte Aşure Yahnisi için kullanılan malzemeler :
yarım kg gerdan eti
2 su bardağı nohut
2 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı buğday
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı biber salçası
2 soğan
2 diş sarımsak
2 biber
2 domates
zeytinyağı
tuz

Tarifi :
Gerdan etini önceden yarı kıvamda haşlayalım ve suyunu bir kenara ayıralım. Güvecin içine biraz zeytinyağı alalım. Soğan ve sarımsakları soteleyelim. Haşlanmış etleri güvecin dibine yerleştirelim.Salçaları ekleyelim.Üzerine önce haşlanmış buğdayları daha sonra haşlanmış nohut ve fasulyeleri koyalım.

Daha sonra biber ve domatesleri doğrayarak ilave edelim. Tuzunu ayarlayıp üzerine sıcak su ekleyerek ağzını kapatalım. İstersek ocak üzerinde kısık ateşte istersek fırında pişirebiliriz

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.