Meşhur Abant Kebabı için kullanılan malzemeler :
5 adet patlıcan
300 gr. kuzu eti
1 kase mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
2 yeşil biber
mısırözü yağı
tuz, karabiber
kaşar peyniri
Tarifi : Patlıcanlar ilk olarak közlenir. Bu arada diğer taraftan iç harç hazırlanır. Bunun için; et sıvıyağda sotelenmeye alınır. Üzerine doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine mantar da eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanarak yarı kıvamda pişirilir.
Közlenmiş olan patlıcanlar sapları kesilmeden soyulur. Daha sonra patlıcanların ortası ayrılarak içerisine hazırlanan harç konur. Her bir patlıcanın üzerine birer dilim domates, biber ve kaşar peyniri konularak 180 derecelik fırında pişirilir. Servis için ise cacık hazırlanır. Bunun için; yoğurdun susuz yerinden bir kase alınarak çırpılır. İçerisine ince doğranmış salatalık ve deer otu konularak karıştırlır. İstenirse üzerine zeytinyağı ve sirke dökülür.
Yemeğin mevsimi : Yaz Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009