Mandalinalı Kereviz için kullanılan malzemeler :
4 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet soğan
Süslemek için dereotu
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı mandalina suyu
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
Tarifi : Kibrit çöpü şeklinde doğranmış havucu ve yarım ay biçiminde doğranmış soğanı karıştırarak tencerenin altına döşeyin. Üzerlerine kerevizlerin tamamını dizin. En üste soğanlı karışımın kalanını koyup mandalina suyunu, tuzu ve şekeri ilave edin. Ocakta 20 dk. süreyle pişirin. Servis tabağına ters çevirip yanına dereotu koyarak süsleyin.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 18 Ocak 2004