Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Balıklı Patates Köftesi

(Balıklı Patates Köftesi nasıl yapılır)

Balıklı Patates Köftesi için kullanılan malzemeler :
1/2 kg patates, soyulmuş, dörde bölünmüş
tuz, karabiber
1/2 kg mezgit balığı fileto (derisiz)
3 sap taze soğan (orta boy, ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 adet yeşil sivri biber, çekirdekleri ayıklanmış, kıyılmış
2 adet yumurta, çırpılmış
galeta unu
ayçiçek yağı (kızartma için)

Tarifi :
Patatesleri biraz tuz kattığınız kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün, biraz soğutun.

Patatesleri, küçük parçalara ayırdığınız balıkları, soğanı, biberi, biraz tuz ve karabiber de ekleyerek blenderde iyice çekin.
Patates karışımını derin bir kabın içine alın, iki yemek kaşığı çırpılmış yumurta ve 4 yemek kaşığı galeta unu ekleyin, iyice karıştırın.
Tüm karışımı sekiz eşit parçaya bölün, elle yassı köfteler halinde şekillendirin, kalan yumurtaya banın, galeta ununa bulayın, orta ateşte geniş bir tava içinde kızdırdığınız yağda köfteleri sıkça çevirerek 3-4 dakika kadar kızartın.

Kızarmış köftelerin fazla yağını kağıt havluya emdirdikten sonra servis tabağına alın, mayonez ve limon eşliğinde servis yapıp nefis lezzeti yaşayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.