İç Pilavlı Biftek Sarma için kullanılan malzemeler :
1 kg biftek
1/2 su bardağı pirinç
3 soğan
1 çorba kaşığı fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 küp şeker
zeytinyağı
yenibahar
tuz
sarımsak
Tarifi : Etler bir gece önceden zeytinyağı, soğan, sarımsak, karabiber ve tuz karışımında bekletilir. Bir tencereye yağ koyulur ve soğanlar kavrulur. İçine fıstık ve kuş üzümü atılır. Yıkanmış pirinç eklenir ve karıştırılır. Baharatları da atılarak biraz diri olarak pişirilir.
Hazırlanan bu iç etlerin içine koyulur ve sarılır. Bunlar bir tepsiye dizilir ve tepsini üstü folyo ile kapatılır, 200 derecede etler pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4