Ana Sayfa > Çorbalar > Milföylü Patates Çorbası

(Milföylü Patates Çorbası nasıl yapılır)

Milföylü Patates Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 paket milföy hamuru
1 adet yumurta
1 kaşık susam
3 adet patates
2 adet soğan
150 gr margarin
150 gr margarin
1 paket krema
1 tutam maydanoz
2 dal nane
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı karabiber

Tarifi :
Milfoy hamurunu inceltin. Yıldız ve ay şeklinde hamur kalıplarıyla kesin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin. 200 c fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Patatesleri haşlayın ve soyup ezin. Rendelen soğanları margarinle sote edin. Patatesleri, krema, tuz, maydanoz nane ve karabiberi ekleyin, 2-3 dakika karıştırın. İçine yeterince su koyun. (5-6 bardak) kaynayınca indirin. Mikserde karıştırın. Bir tutam safranı katın, tekrar tencereye koyun. 5-8 dakika daha karıştırarak kaynatın. Servis tabaklarına alın. Üzerine pişirdiğiniz milföy hamuru, ince doğranmış maydanoz ve nane ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.