Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > İzmir'in Sütlü Balığı

(İzmir'in Sütlü Balığı nasıl yapılır)

İzmir'in Sütlü Balığı için kullanılan malzemeler :
850 - 1000 gr levrek (trança ya da orfoz balığı da kullanabilirsiniz)
300 gr mantar
1 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
tane karabiber
4-5 adet kuru defne yaprağı

Beşamel Sos İçin:
30-40 gr tereyağı (5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz.)
2 tepeleme yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıcak balık suyu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı yeşil zeytin (isteğe bağlı)

Tarifi :
Balıkları isterseniz eliniz büyüklüğünde parçalara ayırın, isterseniz bütün olarak kullanın. İyice yıkayıp süzdüğünüz balıkları geniş bir kaba koyun. Üzerine; soyup, 2 santim kalınlığında doğradığınız havucu ve dörde böldüğünüz soğanı ekleyin. Tuz, tane biber ve defne yapraklarını da koyun.

Diğer taraftan 6 su bardağı suyu geniş bir tencerede kaynatın. Sebzeeri ve balıkları kaynayan suda 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.

Hafifçe haşladığınz balığı süzerek bir fırın kabına alın. Havuçları da süzerek üzerine serpiştirin. Yıkayıp, incecik dilimlediiniz mantarları üzerine ilave edin.

Beşamel sosu hazırlamak için; yağı eritip, üzerine unu ekleyin ve tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak, 2 dakika kadar kavurun.

Süt ve balık suyunu da azar azar ilave edip, topaklanmaması için hızla karıştırmaya devam edin. Tuzu serpiştirin ve muhallebi kıvamına gelip, kaynayıncaya kadar pişirin.

Kaynayan sosu ocaktan alıp mantarlı balığın üzerine gezdirin. Üzerine kaşar peynirini serpip, 180 dereceye ayarlı fırında, peynir kızarıncaya kadar, en az 25-30 dakika pişirip çıkarın.

Sıcak sıcak servise sunun

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 16 Şubat 2010

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.