Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > İç Baklalı Enginar

(İç Baklalı Enginar nasıl yapılır)

İç Baklalı Enginar için kullanılan malzemeler :
5 adet enginar
yarım kilo iç bakla
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kesme şeker
1 demet dereotu
tuz

Tarifi :
Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin. Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın, üstünü örtecek kadar su koyun.

Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın. Yarı pişince iç baklaları ekleyin. Tamamen pişince ateşten alın.
Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.