Havuç Köftesi için kullanılan malzemeler :
10 adet havuç
6 adet kuru kayısı
4 adet taze soğan
yarım demet maydonoz
yarım demet nanedereotu
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
karabiber
kırmızıbiber
bir miktar un
kızartmak için yağ
Tarifi : Havuçları dilim dilim doğrayıp haşlayın. Ekmeği hafif ıslatıp suyunu sıkıp ufalayın. Kayısıları küçük küçük doğrayın, maydonozu, dereotunu ve naneyi kıyın. Sarımsağı, baharatları, yumurtayı ve dolmalık fıstığı karıştırın. Bu karışımı elinizle iyice yoğurup oval biçiminde köfteler yapın. Köfteleri unlayıp bol kızgın yağda kızartın.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004