Terbiyeli Düğün Çorbası için kullanılan malzemeler :
200 gr. kuşbaşı koyun eti
1 su bardağı un
5 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
TERBİYESİ İÇİN:
1 Yumurta sarısı
1 limon suyu Yarım bardak su
Tarifi : Etleri küp küp doğrayın. Bir tencereye yeteri miktarda su koyup etleri pişirin. Unla bir bardak suyu karıştırıp bulamaç yapın. Kalan et suyunu bir tencereye alın. Pişen etleri ekleyin. Unlu bulamaca etleri iyice yedirerek ilave edin. Tuz koyup 10 dk. kadar pişirin. Terbiyesi için hazırladığınız malzemeleri iyice karıştırıp yavaş yavaş çorbaya koyun. Üzerine kırmızıbiber ve yağ gezdirip servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004