Biscotti için kullanılan malzemeler :
225 gr tereyağı
235 gr toz şeker (1 su bardağı + 1/4 su bardağı)
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı anason
500 gr un
vanilya
kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kavrulmuş , doğranmış tuzsuz badem
Tarifi : Önce tereyağı ve şekeri krem haline gelinceye kadar iyice karıştırıyoruz. Başka bir kapta yumurtaları iyice çırpıyoruz. Unu , anasonu , kabartma tozunu , vanilyayı , tuzu ve bademleri karıştırıyoruz.Bu karışımı yumurtalara ekliyoruz ve en son tereyağ karışımı ile beraber yoğurmaya başlıyoruz.
Hamur kıvamına gelen karışımımızı 4 e bölüp her parçayı uzun silindir biçiminde şekillendiriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsimize 4 adet hazırladığımız hamurlarımızı yerleştirip, önceden ısıtılmış 165 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz (hamurlarımız kabarmasını tamamlamış olmalı)
Daha sonra pişen hamurlarımızı ince ince dilimleyerek tekrar yağlı kağıdımızın üzerine koyup 8-10 dk fırında pişiriyoruz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009