Buharda Somon Balığı için kullanılan malzemeler :
1 adet 1 kglık somon balığı
4-5diş sarmısak
1adet kırmızı biber
1adet sarı veya yeşil biber
1adet kabak,1adet havuç
3-5adet kültür mantarı
3çay kaşığı tuz
1-2çay kaşığı karabiber
3-4yemek kaşığı zeytinyağı
Tarifi : Balığımızı temizleyip filettosunu çıkaralım, ocağa bir teflon tava koyalım ve iki su bardağı su koyalım kaynayınca sarmısağı ezelim ve bütün malzemelerimizi ilave edelim kaynasın üstünü kapatalım bir taraf pişince çevirelim balık pişince sebzeleri ile birlikte servis yapabiliriz
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009