Kürdan Böreği için kullanılan malzemeler :
2 adet yufka
3 adet sosis
1 su bardağı sıvı yağ
kürdan
gazoz kapağı
Tarifi : Yufkaları ikiye katlayalım. Yarım daire şeklini alan yufkalardan gazoz kapağı ile keserek, yuvarlaklar çıkaralım.
Kürdana bir sosis dilimi geçirelim. Arkasından 4 adet yuvarlak kesilmiş yufka parçasını geçirelim.
Bu şekilde kürdan dolana dek tekrarlayalım. Tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım. Kürdanları yağa atıp kızartalım. Fazla yağı süzmek için kağıt havlunun üzerinde bir süre bekletelim. Sıcak olarak servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009