Mezgit Tava için kullanılan malzemeler :
4 parça mezgit
50 gr un
2 adet yumurta
100 gr galeta unu
10 gr tuz ve karabiber
10 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tarifi : Balıkları güzelce yıkayıp elimizin ortasıyla hafifçe eziyoruz. Balıkların suyunu temiz bez ile kuruluyoruz, tuz karabiber ve kaşarı balıkların üzerine serpiyoruz, sonra hazırlamış olduğumuz 50 gr una balıkları buluyoruz. İki adet çırpmış olduğumuz yumurtanın içerisine balıkları atıyoruz. Ayrıca bir teflon tavaya 250gr ayçiçek yağı koyup ateşte kızdırıp yumurtanın içindeki balıkları yağda kızartıyoruz. Bir tabağa alıp, tabağın kenarına arzuya bağlı bir parça göbek salata, bir parça roka, bir dilim domates, bir dilim limon, süs için de biraz maydonoz koyabilirsiniz.
Badem sosu: 100 gr bademleri sıcak ve sirkeli suda 5 dakika haşlıyoruz ve süzüp bademlerin kabuklarını soyup dört eşit parçaya bölüyoruz. Bir tavaya 100 gr tereyağı kızdırıp bademleri içine atıyoruz, bir limonun suyunu sıkıp bir yemek kaşığı da soya sosu ilave ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz balıkların üzerine birer kaşık ilave edip afiyet ile yiyiyoruz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009