Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Pirinçli Katmer Köfte

(Pirinçli Katmer Köfte nasıl yapılır)

Pirinçli Katmer Köfte için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı pirinç
4 tatlı kaşığı kuş üzümü
4 orta boy havuç
2 adet patates
5 adet yumurta
maydanoz
karabiber
kırmızıbiber
alabildiğince un
sıvı yağ

Tarifi :
Princi çelik tencerede 5 bardak su ile kısık ateşte pişirin. Başka bir tencerede havuç ve patatesleri haşlayın. Haşlanan malzemeler ezilerek kuş üzümü ile karıştırılır. Bunların üzerine suyu çekilen pirinç, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve biraz un ilave edilir. Bu malzemeler yumurta büyüklüğünde köfte haline getirilir. Önceden çırptığımız yumurtaların içine batırılarak kızgın yağda kızartılır. Kızaran pirinçli köftemiz servis tabağına alınarak üzerine kırmızıbiber ve maydanoz ile süslenerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.