Ekşili Aya Sulusu için kullanılan malzemeler :
sosu için:
2 adet kuru soğan
300 gr. sıvı yağ
30 gr. salça
10 gr. un
100 gr. haşlanmış nohut
10 gr. sarımsak
10 gr. sumak ekşisi
köfte için:
500 gr. yağsız kıyma
1 adet yumurta
10 gr. tuz
5 gr. kekik
5 gr. karabiber
5 gr. un
Tarifi : Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir. Arzu edilirse domates ve biber ilave edilir. 5 dakika kaynatılır. Sumak ekşisi eklenir. Köfteleri hazırlamak için malzemeler karıştırılır, hamur yoğrulur. Yuvarlak köfteler kesilerek bir taşım suda kaynatılır. Ardından sosla birlikte pişirilerek servise hazır hale getirilir. Arzu edilirse yağda kavrulmuş nane eklenebilir. Yöreye özgü dövme aşı ile servis edilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009