Ana Sayfa > Çorbalar > Ovmaç Çorbası

(Ovmaç Çorbası nasıl yapılır)

Ovmaç Çorbası için kullanılan malzemeler :
100 gr. dana kıyma
250 gr. un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
5 bardak su
tuz

sosu için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pulbiber

Tarifi :
Derin bir tencereye (5 bardak) suyu koyup kaynayana kadar bekleyin. Bu esnada unu bir gazete kağıdının üzerine dökün. Ellerinizin girebileceği kadar bir kaba da bir miktar soğuk su koyun. Tenceredeki su kaynadığında ellerinizi soğuk suya batırarak biraz ıslatıp unlayın ve ellerinize yapışan unu tencerede kaynayan suya ovarak dökün. Aynı işlemi tüm un bitene kadar yapın. Tüm un bittiğinde tuzu ekleyip çorbayı sürekli karıştırın. Çorba pişerken teflon bir tavaya zeytinyağını ve kıymayı koyup kıyma pişene kadar kavurun. Çorba koyulaşınca altını kapatıp kavrulmuş kıymayı da ekleyip biraz karıştırın ve demlenmeye bırakın. Bir başka kapta zeytinyağı ile pulbiberini kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.