Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Pilav Üstü Et

(Pilav Üstü Et nasıl yapılır)

Pilav Üstü Et için kullanılan malzemeler :
yarım kg. kuzu kuşbaşı
2 bardak pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
2 bardak sıcak su
tarçın karanfil
yenibahar
karabiber
tuz

Tarifi :
Bir tencerede yağı kızdırıp etleri iyice kavurun. Çok az sıcak su ilave edip ateşi kısın. Baharatları ekledikten sonra suyu koyup pişirin. Pirinçleri tuzlu suda bekletin. Pirinçleri ilave etttikten sonra suyunu çekene dek bekleyin ve demlenmeye bırakın. Pilavın üzerine etleri koyarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.