Yeşil Beyaz için kullanılan malzemeler :
1/2 maydanaoz
1/3 dereotu
1/4 marul
1/3 semizotu
500 gr yoğurt
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber(tercihen acı olabilir)
1 çay kaşığı kekik
1/4 çay kaşığı nane
Tarifi : Yeşillikler ince ince kıyılarak karıştırılır.İnce kıyılan veya sıkılan sarımsaklar yoğurtla iyice karıştırılır.
Servis tabağı üzerine alınan karıştırılmış yeşilliklerin üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek hafifçe karıştırılır.
Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Son olarak ta pul biber, kekik ve nane serpiştirilerek servise sunulur.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 2
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009