Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Buharda Pirinç Unu Keki

(Buharda Pirinç Unu Keki nasıl yapılır)

Buharda Pirinç Unu Keki için kullanılan malzemeler :
5 su bardağı pirinç unu
2 yumurta
1 su bardağı süt
250 gr. tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı su
hindistan cevizi rendesi

Tarifi :
Tereyağını eritin. Derin bir kaba koyun. Yumurtaları çırpın ve tereyağını üzerine ilave ederek birlikte biraz daha çırpın. Sütü ekleyerek biraz daha karıştırın. Kabartma tozunu unun içine karıştırın. Daha sonra unu topaklanmasın diye yavaş yavaş karıştırarak tereyağı, yumurta ve süt karışımına ilave edin. Hazırladığınız karışıma suyu da ilave ederek tekrar iyice kanştınp biraz sıvı, akıcı bir hamur elde edin.

Küçük kek kaplarının içini tereyağı ile yağlayarak, hazırladığınız hamurla doldurun. Üzerlerine bir parça hindistan cevizi rendesi serperek buhar tenceresinde pişirin.

Buhar tencereniz yoksa, büyük bir tencereye 1/3 miktarda kaynamış su koyun. İçine sığabilecek ve boy olarak yarısını geçmeyecek bir başka tencereyi ters çevirerek tencerenin dibine otunun. Keklerinizi küçük bir süzgece koyarak bu ters çevrilmiş tencerenin üzerine süzgecin dibi suya değmeden oturtun. Kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar pişmesini takip ederek pişirin. Pişen kekleri kaplarından çıkartarak servis tabağına dizin ve çayın yanında servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.