Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Buharda Balık

(Buharda Balık nasıl yapılır)

Buharda Balık için kullanılan malzemeler :
1 adet iri levrek
2 tatlı kaşığı baharat rakısı
1 kutu bambu konservesi veya haşlanmış patates
5-6 adet siyah çin mantarı veya normal mantar
sıvıyağ
weijing (çin tuzu)
tuz

Tarifi :
İri bir levreği balıkçınıza temizletip sırt kılçığını balığın derisini zedelemeden balığın başı kalacak şekilde çıkarttırın. Balığın bütün olarak çıkan kılçığını üçe bölün.

Büyük bir servis tabağına balığı sırtı üstte kalacak şekilde filetolarım açarak yayın. Üzerine çin baharat rakısından biraz serpin. Baharat rakısı yerine beyaz şarap da kullanabilirsiniz. Çin tuzunu ve tuzu serpin. Bambuların konserve suyunu süzün. (Veya biraz diri olarak haşladığınız patateslerin kabuklarını soyun.) Dilim dilim kesin. Mantarları yıkayın, dilimleyin, bir bambu dilimi, bir mantar dilimi olarak balığın üzerine sıralayın. Üzerine bir parça sıvıyağ gezdirin.

Derin bir tencerede suyu, ayırdığınız balık kılçıkları ile kaynatın. Dibine bir küçük altı düz tencereyi ters olarak koyun. Kaynayan su ters çevrilmiş tencerenin yarısında kalsın. Üzerine balığı tabakla birlikte yerleştirin, tencerenin kapağını kapatın ve balığın buharda pişmesini takip ederek 15-20 dakika kadar pişirin. Yanında haşlanmış pirinç ile sıcak sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.