Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Soğanlı Alabalık

(Soğanlı Alabalık nasıl yapılır)

Soğanlı Alabalık için kullanılan malzemeler :
6 adet alabalık
400 gr soğan
120 gr tereyağı
1/ 2 bardak sek beyaz şarap
tuz-biber

Tarifi :
Balıkları temizleyip yıkayın ve sularını tamamen süzdürün.

Soğanları yuvarlak dilimler halinde doğrayın; kaynar suya sokup çıkartın ve suyunu süzün. 2 yemek kaşığı tereyağı ile kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Balık kabını önce yağlayın, içine soğanları yayıp üzerine balıkları yerleştirin. Artan tereyağını, küçük parçalar halinde balıkların üzerine serpiştirin. Tuz, biber ve beyaz şarap koyup 180-200 derecede veya 5-6 termostat ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Balıkları, haşlanmış küçük taze patatesle servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.