Ana Sayfa > Tatlılar > Şekşeki

(Şekşeki nasıl yapılır)

Şekşeki için kullanılan malzemeler :
1 kg. un
3 yumurta
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
100 gr. ekmek mayası (taze maya)
1 küçük kavanoz bal
susam
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Mutfak tezgahına bol un serpin, hamurdan büyük bir parça kopartarak unlanmış tezgahta oklava ile parmak kalınlığında açın.

Bir bıçakla 1,5 cm. uzunluğunda ve baş parmak kalınlığında hamur parçaları kesin. Tavada bol sıvıyağı kızdırın. İçine hamur parçalarını atın ve altın rengi alıncaya kadar 3-4 dakika bir kevgirle karıştırarak kızartın. Kızaran Şekşekileri bir süzgece alarak fazla yağın akmasını sağlayın.

Mayayı biraz ılık suyla kabarmaya bırakın. Geniş bir kaba unu eleyerek koyun. Ortasını havuz gibi açarak suyu, tuzu, yumurtaları, kabarmış mayayı ve bir çorba kaşığı toz şekeri içine koyun. Yumuşak ve elastiki bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. (Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz.)

Geniş bir kaba balı koyun. Kızarmış Şekşekileri içine atıp, bir çevirip süzgece çıkarın. Daha sonra tabağa alarak üzerine susam serperek servis yapın.

Dilerseniz pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.