Ana Sayfa > Tatlılar > Gül Tatlısı

(Gül Tatlısı nasıl yapılır)

Gül Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 paket margarin
2 yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
İçine koymak için dövülmüş ceviz.

Tarifi :
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlak bir şekilde yaklaşık 10 cm çapında açılır, artı işareti oluşacak şekilde kenarları kesilir ortası kesilmez, ortasına ceviz içi koyularak çapraz köşeler birleştirilir ve gül şeklindeki tatlı fırına dizilir. Kızardıktan sonra ılık olarak şerbeti dökülür.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.