Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Polonya Peynirli Keki

(Polonya Peynirli Keki nasıl yapılır)

Polonya Peynirli Keki için kullanılan malzemeler :
1 kg. tuzsuz lor
10 adet yumurta
125 gr. tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 portakal kabuğu rendesi
50 gr. yoğurt
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya

Tarifi :
Lor peynirini, şeker, yağ, yoğurt ve yumurta sarıları ile birlikle mikserden geçirin. Portakal kabuğu rendesini, üzümleri ve irmiği peynir karışımına ilave edin. Yumurtaların beyazlarını karbeyaz oluncaya yani iyice sertleşinceye kadar çırpın. Peynirli karışıma karbeyaz olarak çırptığınız yumurta beyazlarını katın. Yumurta beyazlarını kırmamaya çalışarak karışımın altından üstüne doğru yavaş yavaş karıştırın.

Büyük bir kek kabını yağlayın. Kabın dibine bir parça galeta unu serpin. Hem kekiniz kaba yapışmaz hem de kızarmış galeta unu kekinize hoş bir koku verir. Hazırladığınız karışımı bekletmeden kek kabına boşaltın ve önceden orta ateşte kızdırılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.