Deniz Börülcesi Salatası için kullanılan malzemeler :
2 demet deniz börülcesi
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
5 diş sarmısak
yarım limon suyu
2 litre su
(oldukça tuzlu olduğu için tuz katmanıza gerek yok)
Tarifi : Deniz börülcelerini 1-2 kere yıkayıp eğer varsa köklerini keserek ayırın.
Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın.
Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve soğuk suyun altına tutun (bu sayede yeşil renklerini koruyacaklar). Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın (dallarını saplarından tutarak dalları tek tek kendinize doğru çekin ve çıkan yeşil kısımları kaba alın.)
Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın.
Not: 1 gece önceden yapıp bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor.
Yemeğin mevsimi : İlkbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 14 Mayıs 2011