Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Katmerli Muska Böreği

(Katmerli Muska Böreği nasıl yapılır)

Katmerli Muska Böreği için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı süt-su karışımı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (bir yumurta hamura, 1 ak peynire, sarısı üzerine)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un
hamuru katmerlemek için:
1 büyük paket margarin (250 gr.)
böreğin içi için:
küçük bir kalıp beyaz peynir
yarım demet maydanoz

Tarifi :
Tencereye süt, su, sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, kabartına tozu, sirke konup karıştırılır. Un ile kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yapılır. 6 parçaya ayrılır. Üzeri örtülerek 10-15 dakika dinlendirilir. Hamurlar hafif unlanarak açılabildiği kadar açılır, üzerine erimiş margarin sürülüp bohça şeklinde katlanır. Kat araları da yağlanır. Üzerleri örtülerek buzdolabında donmaya bırakılır.İki bohça üst üste konur. Unlanarak merdane ile 27- 30 cm kadar büyütülür. Enine ve boyuna üçe kesilerek 9 parça elde edilir. Toplam 27 börek olacak.

Parçaların ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır. Tepsiye dizilip yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. İstenirse çörekotu serpilir, ısıtılmış fırında 170-180 derecede pişirilir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.