Şekerpare için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı sıvı yağ
5 kahve fincanı margarin
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
ceviz
Şerbet malzemesi:
2.5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tarifi : Çukur bir kapta un, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu ve 1 bir yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelince hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekil verin.
Hazırladığınız şekerpareyi fırın tepsisine dizip üzerlerine elinizle hafifçe bastırın. Kalan 1 yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp ortalarına bir parça ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Ayrı bir kapta şeker, su ve limon suyunu şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıp soğumaya bırakın.
Şekerpareler sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6