Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Kroket

(Tavuk Kroket nasıl yapılır)

Tavuk Kroket için kullanılan malzemeler :
1/2 tavuk eti
2 çorba kaşığı margarin
1.5 kahve fincanı un
3/4 su bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
3 yumurta sarısı
karabiber
tuz
galeta unu
2 yumurta
sıvı yağ
un

Tarifi :
Tavuk eti robottan veya kıyma makinesinden geçirilir. Margarin tavada eritilir,içine azar azar un katılır, 1-2 dakika kavrulduktan sonra karıştırılarak sıcak süt ilave edilir, ateşten alınır. Rendelenmiş peynir, yumurta sarıları, karabiber, tuz eklenir, karıştırılır ve tavuk eti ilave edilir. Karışım düz bir zemine boşaltılarak soğumaya bırakılır. Sonra karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak küçük silindir şekli verilir. Önce una sonra yumurtaya son olarakta galeta ununa batırılıp kızgın yağda kızartılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.