Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > İncir Reçeli

(İncir Reçeli nasıl yapılır)

İncir Reçeli için kullanılan malzemeler :
750 gr reçellik küçük yeşil incir
6 bardak toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu

Tarifi :
incirlerin kabuklarını tıraş edin. Su dolu bir tencereye koyup, 10-15 dakika kadar haşlayın. Sonra suyunu iyice süzmesi için kevgire alın. Diğer yanda, toz şeker ile suyu orta ateşte kaynatın. Bu sıcak şuruba suyu süzülmüş incirleri ilave edin. Kuvvetli ateşte, şurup iyice koyulaşana kadar kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşınca limon suyunu ilave edip 5 dakika kadar kaynatın. Üzerine köpük birikmişse, delikli kepçe ile alın. Reçeli ocaktan alıp kavanozlara doldurun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.