Hünkar Beğendi için kullanılan malzemeler :
1/2 kg patlıcan
250 g kuşbaşı et
1 soğan
sıvı yağ
salça
tuz
karabiber
2 yemek akşığı un
süt
Tarifi : Bir tencerede etler yağ ve soğanla kavrulur. Salça, tuz, karabiber ilave edildikten sonra biraz su ile pişirilir. Patlıcanlar kabukları ile yıkanıp kurulandıktan sonra fırında közlenir. Közlenmiş patlıcanlar soyulur ve kıyılarak kıyma haline getirilir. Bir tencerede un ve yağ kavrulup içine kıyılmış patlıcanlar koyulur. Bu karışıma yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırarak süt koyulur. 15-20 dakika kaynatılır, sonra servis tabağına alınıp üzerine de hazırlanan et koyularak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Yaz Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4