Ana Sayfa > Et Yemekleri > Sebzeli Kuzu Eti

(Sebzeli Kuzu Eti nasıl yapılır)

Sebzeli Kuzu Eti için kullanılan malzemeler :
4 parça kuzu eti
3 adet patates
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
kırmızıbiber tuz
karabiber
nane

Tarifi :
Etleri tavaya koyup suyunu iyice çektirin. Üzerine yağı ekleyip kavurmaya devam edin. soğanları kıyıp etlerin üzerine koyun. Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın. Nohutu, baharatları ve suyu ilave edip pişmeye bırakın. Yaklaşık 25-35 dk. kadar pişirdikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.